28. sep, 2014

GROEPSTALKEN -2-

Toen ik problemen kreeg met mijn buren, (moeder en zoon etc.), zocht ik een andere woning. Ik ging toen wonen bij mijn familielid en vertelde haar alles, ook toen ik nog geen plannen had om te verhuizen, maar wel de ellende ervoer, woonde ik al veel bij haar. Zij was van een drive-in woning verhuisd naar een 55+ woning en had zelf ook geen makkelijke buren. De tuin grensde aan de andere tuintjes en de buren waren erg nieuwsgierig en werkte haar veel tegen als ze dingen wilde veranderen in de tuin. Als ze bijvoorbeeld iets wilde beplanten en hij vond het geen goed idee dan zei hij dat hij er water en azijn over zou gooien! Ook als ze weleens in de tuin wilde zitten zei hij er iets van, bv, zit je weer af te luisteren?

Toen ze de woning nam was er een hekje die als afscheiding diende in de tuin, maar dat had hij vervangen met een open hekje ( met openingen erin). Ook kwam zijn vrouw constant onverwacht binnen lopen en dat betekend dat ze zelf erg nieuwsgierig waren! Ook vroeg hij haar uit (zij was toen veel jonger).

Omdat mijn familielid, zijn vrouw toen wel aardig vond en vooral omdat hij getrouwd was, had ze  absoluut geen zin om op zijn avances in te gaan! Dit stopte hem niet om steeds snoep en dingen in de gang te gooien, wat wij toen wel waardeerde.

Soms kwam Marie, (mijn familielid), haar tegen en dan vertelde zijn vrouw aan haar dat ze erg ongelukkig was en dat ze wilde scheiden en vroeg haar dan advies en die gaf zij dan ook. Niet wetende dat zij dit vertelde om Marie te testen en om te kijken wat zij met deze info zou doen!

Later ontdekte wij dat zijn vrouw helemaal niet wilde scheiden.

Een keer vroeg ik aan haar of ik mijn auto bij de gele streep mocht zetten, omdat andere dat ook deden en zij vroeg het aan haar man. Zijn antwoord was dat ik de auto daar wel mocht parkeren omdat de gele strepen niet meer geldig waren, (of hoe je dat ook al zeg) dus dat deed ik dan ook.

Een keer, op een hete zomerse dag, kwamen Marie en ik terug van de stad en Marie vroeg mij of ik een rolgordijn voor haar op wilde hangen. Aangezien ik moe was en de zon op het raam stond terwijl ik bezig was om het op te hangen, was ik een beetje aan het mopperen. De deur stond ook nog open en Marie zei dat ik zachter moest praatten omdat haar buren ons konden horen en ik zei dat ik dat niet erg vond. Toen ik daarna naar mijn auto liep, toen zag ik een parkeerbon op mijn voorruit en dat vond ik gek want ik mocht er toch parkeren?

Later zei een andere buurvrouw dat de buurman de politie buiten had staan bellen, terwijl hij bij mijn auto stond en mijn kenteken opnoemde etc.zij had alles gehoord!

Door verdere irritaties heeft Marie een keer er iets van gezegd en dat was het begin van het GROEPSTALKEN! Omdat mijn buren mij altijd afluisterde zochten zij contact met Marie's buren of vice versa?